Sesaat Berlalu Adalah Sejarah

Thursday, June 4, 2009

Proses penggundian AJK Pemuda PAS berjalan lancar dan ditutup jam 12.30 tengahari tadi. Perwakilan dan AJK Pemuda PAS Pusat mula menggundi mulai pukul

Proses penggundian AJK Pemuda PAS berjalan lancar dan ditutup jam 12.30 tengahari tadi. Perwakilan dan AJK Pemuda PAS Pusat mula menggundi mulai pukul 10.40 pagi tadi. Mereka mengundi secara bergilir-gilir. Seramai 23 orang calon dari kalangan ahli pemuda menawarkan diri bertanding Jawatankuasa Pemuda PAS Pusat. Ketua, Timbalan dan Naib Ketua di menangi tanpa bertanding. Begitu juga Pengerusi Tetap dan Timbalan Pengerusi Tetap turut dimenangi tanpa bertanding.

Pertandingan pemuda berjalan secara sihat dan berakhlak, tidak ada unsur lobi, kempen dan sebagainya. Sepanjang muktamar berjalan tidak ada di kalangan calon-calon yang bertanding cuba mempengaruhi pengundi dengan berjumpa atau bersalam-salaman di dewan Muktamar. Tidak ada juga agen yang digunakan untuk berkempen. Beginilah lumrahnya pemuda sewaktu pemilihan sejak saya menjadi EXCO lagi.

Pengumuman kemenangan dijangka akan diumumkan lewat petang ini